Centre C. Excursionista La Vall de Segó

Centre C. Excursionista La Vall de Segó

23 de febrer del 2014

Barranc del Resinero - Camí de la Joliana -Bejis-

__________________________________RUTA_______________________________

Casa Forestal – Pista cap al naiximent del Palancia – Barranc del Resinero – Camí de la Joaliana – Senda – Casa Forestal


__________________________DADES ________________________

-Recorregut       
Circular
-Distància
10,120km
-Desnivell positiu   
375m
-Desnivell negatiu
375m
-Altura màxima
1.172m
-Altura mínima
865m
-Temps total
3h.54m
-Temps moviment      
2h.50m
-Dificultat
Mitja


___________________________DESCRIPCIÓ ________________________

Des de la població de Bejis agafem l'estreta carretera que va a los Cloticos, on hi ha lloc per aparcar. Podeu, com ferem nosaltres,  prosseguir per la pista de terra fins al desviament de la casa forestal amb indicació “nacimiento del Rio Palancia PR-V-275”, on hi ha lloc per uns quants cotxes. A partir d'ací hi ha un tram de pista que sols és practicable per a vehicles tot terrenys.

Seguim la pista en ascens i al pocs minuts arribem a la casa forestal que es troba abandonada.
Continuem la pista fins arribar al barranc del Resinero que la creua.
Ací tenim dos opcions, la primera, després de passar el barranc agafar la pista que naix a l'esquerra -senyalització PR Barranco del Resinero-.
 La segona, per la que nosaltres optarem, abans de creuar el barranc agafem a l'esquerra una senda que naix pel seu marge dret i que al moment el travessa. 
Anem remuntant el barranc, d'un costat a l'altre, en ocasions la senda es perd i cal anar buscant el pas.
Abandonem el llit del barranc remuntant pel seu marge esquerrà (la nostra dreta) per dins d'una frondosa pineda, veiem algun que altre molló,   fins desembocar a una pista.

Seguim la pista cap a l´esquerra,  en un primer moment planeja i després en descens ens torna al llit del barranc, on acaba.
Continuem per una senda que s'endinsa en el barranc, seguim en tot moment unes marques blaves. Nosaltres en un tram les perdérem i més amunt les tornarem a retrobar. 
Passem pel costat d'un gran teix.
La senda ben definida segueix pel marge dret del barranc (la nostra esquerra).
Vorem un molló de pedres i les marques blaves ens trauem del barranc per la seua vessant dreta (nostra esquerra). La senda continua a dreta i esquerra, nosaltres l'agafem cap a l'esquerra.
 Seguim els mollons de pedres, sempre en ascens, arribarem al camí de la Joliana, davant del tallafocs per on transcorre la senda de los Tajos, hi ha un pal de senyalització i l'indicació en terra.
Agafem la pista cap a l'esquerra, el barranc ens queda al fons a l'esquerra i Peñascabia a la dreta.
Transitem per la pista sempre en descens, passem el desviament que puja a Peñascabia fins arribar a un ramal que ens arriba per l'esquerra i que agafem.
Als 100 metres aproximadament trobem un tallafocs que creua la pista. En este punt, l'abandonem, agafant a l'esquerra el tallafocs en ascens, al pocs metres, trobem una senda que seguim a la dreta en descens i que sense deixar-la ens du a la casa forestal.
 Sols ens queda descendir per la pista cap on hem deixat els cotxes.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada